[...] * owoce morza - krewetki, małże... Białka z mięs i ryb wchłaniają się dużo szybciej niż białka z jaj. W ciągu dnia, kiedy jesteśmy aktywni jest to dość istotne. Więc te źródła białka powinniśmy spożywać w ciągu dnia. * twarogi - twarogi jadamy jedynie na noc. To jedyna pora kiedy zastosowanie ma białko o takich właściwościach jak długi [...]
co do przetworow mlecznych - to jest to kwestia indywidualna, pewna grupa osob zle reaguje na duzy udzial nabialu w diecie i nie jest to spowodowane tylko i wylacznie laktozą. silnym alergenami migą byc bialka mleka (Beta-laktoglobulina, kazeina). dosc intrygujacy ten test ze spozywaniem tylko jednego zrodla bialek porzez jakis okres czasu. nie [...]
[...] nic nie cuduje itd. No chyba, że mam luźniejszy dzien, co się rzadko zdarza, albo jak jestem u chłopaka, wtedy mam cuda na talerzu %-) Jednak staram się codziennie jeść inne źródła ww głównie ze względu na dostarczanie codziennie innych źródeł minerałów i witamin, choć przy tak dużej podaży ogólnej markoelementów - aż tak o mikro się nie martwię [...]
czyli można powiedzieć ze to dieta podobna do katogennej z tym, że troche zmodyfikowana? i tyle ze pewnie bez ładowań ww :>, zapewne jeśli chodzi o urozmaicanie to zmieniasz zatem gł. źródła białka, bo jesli chodzi o tłuszcz to zapewne oliwa z oliwek, olej lniany które ciężko czymś zastąpić innym, a co z rozpiska treningu? :>
[...] przez co nocny katabolizm nie jest aż tak odczuwalny. Jak mam wstręt do białka to zjadam surową wołowinę w postaci tatara. Zamiast tego co Ci podalem często zmieniam źródła białka. Np. zamiast karkówki wieprzowej - pieke lub smażę schab. Jak nie schab, to smażę lub gotuję na parze płaty surowego łososia albo dorsza. Na kolacje zamiast pić [...]
Zależy też chyba od źródła białka. Po sobie widzę np w dt gdzie leci dużo więcej prochu niż białka chodzę dużo bardziej głodny niż w dnt gdzie jem 1200 - 1500 mięsa :-D
Na forum jest wiele proporcji dotyczących makroskładników i nie za bardzo wiedziałem, który dla mnie przy redukcji będzie najbardziej właściwy. Jednak dopasowałem swoje zapotrzebowanie do podobnego przypadku i ot, co wyszło: BTW: Białka: Źródła białka: Jajka - rano na śniadanie Mięsa i ryby - w ciągu dnia i okołotreningowo Twaróg - tylko [...]
Pawle - ciekawy wątek, choć faktycznie daleko odbiega od tematyki dziennika. ;-) lukiman - to dawka czyni truciznęz alkoholu, niewielkie jego ilości sąraczej neutralne dla zdrowia lub wręcz mogądziałąćprozdrowotnie zapomnijx4 - dokładne omówienie chyba nie byłoby dla nikogo atrakcyjne. W skrócie - MCT w przeciwieństwie do kwasó długołańcuchowych [...]
[...] wysokotłuszczowych). Białko na poziomie 1,5g-1,7g , na kg masy ciała, tłuszcze na poziomie 1,5-2g na kg masy ciała oraz węglowodany na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. - źródła białka: jajka, mięso (głównie czerwone- wołowina), ryby; - źródła węglowodanów: ziemniaki (białe i słodkie), dynia, warzywa, kasza jaglana i ryż (jeżeli nie jest się [...]
[...] jak długi ale przypuszczam, że z 8-10 tygodni, że leciałem sporo wątróbki. Ze 4 dni tygodniowo to było po ok 600g a pozostałe to ok 300 + inne mięso. Do tego oczywiście inne źródła białka jak jaja, twaróg... Badania różnie wychodziły ale wyniki były raczej adekwatne do przyjmowanych środków i to też bez jakichś drastycznych odstępstw od norm. [...]
Ja tam po twarogu mam zgage i generalnie wystrzegam się przed spaniem... I w ogóle w zasadzie. Główne źródła białka mięso i jajka za twarog juz dziękuję!
dlatego Hekade najlepiej mieszac rozne zrodla bialka. wtedy mamy idealny aminogram. jedyne co ma pelna pule amin to jaja i ich niczym nie trzeba uzupelniac jednak jakie to dla nas ma znaczenie? marginalne mysle;-)
dodaj 300na poczatek a podlewac i tak bedzie w koncu to masa ;p to juz tylko zalezy od tego na czym ta mase bedziesz robic jak dobre zrodla Białka i Wegli to i lepsza jakosciowo bedzie a jak bedziesz wpierdzielal jagodzanki i zagryzal kebaba popijajac cocacola slodzona to sam sobie dopowiedz co bedzie lepiej unikac cukrow prostych i opierac diete [...]
Lecę cały czas, zdecydowanie mnie mniej zalewa na niższych węglach. Kalorie nadrabiam jedząc tłustsze mięsa, źródła białka to u mnie głównie: mięso z ud kurczaka, gulaszowe z indyka, karkówka i raz dziennie pierś. Zauważyłem po latach pchania w siebie ryżu, że jednak lepiej mi służy taki rozkład makro. Lecę if, treningi na czczo, a posiłki mniej [...]
[...] fasoli dodana do ziemniaków purre drastycznie zwolni tempo trawienia ziemniaków. Tłuszcze obecne w pokarmie również zwalniają tempo trawienia. Łączenie jakiegokolwiek źródła białka zwierzęcego tłuszcz- np. kurczak, mięsa, całych jaj- z jakimi bądź węglowodanami- zwolni tempo ich trawienia. Jeśli starasz się jeść chudo, możesz polegać na [...]
tak sobie poczytalem i diete do d.. wyrzuc calkiem mleko, odzywki, wedliny, pieczywo i inne smieci. dodaj mieso i jaja tylko z mtego licz bialko, mozesz dodac aminokwasy. wegle to ryz, kasza, platki, wyrzuc carbo !!! jedz to czego czlowiek nie przetworzyl. nie licz bialka z wedlin, mleka, sera , bo to zamulacze a nie dobre zrodla bialka dla [...]
Dziekuje Iza !! Przede wszystkim chciałam przeprosić za moja długa nieobecność na forum. Cześć osób pewnie mnie pamięta. Ukończyłam I redukcje, a potem rekompozycje. Cały czas prowadzona byłam przez Obliques. Jakby tego było mało, zgłosiłam się do eksperymentu masowego (prowadzonego przez Pumę) , który także ukończyłam, ale redukcji po niej już [...]
[...] godzin porannych na wieczorne Strona nr 37: kawa kuloodporna odnośnie IF Strona nr 39: cd o nowotworach by Paweł W. Strona nr 40: średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe i różne źródła białka a wpływ na spalanie tłuszczu zapasowego Strona nr 54: fotki Strona nr 56: wit D, cd str 74 Strona nr 57: cd kurkumina i imbir Strona nr 58: piperyna w [...]